zondag 21 december 2014

Concertfotografie: Publicaties en Kerstspel 2014 o.l.v. Tom Koopman

 
Vorig jaar fotografeerde ik het Kerstspel van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor o.l.v. Ton Koopman.  Het Kerstspel vind elk jaar enkele dagen voor kerst plaats en vertelt het herstverhaal van hoe het kindje Jezus was geboren. De kinderen die meezingen zijn stedelingen, engelen, sterretjes, de os, de ezel, of schaapjes. Volgens mij is er geen betere manier om in de kerststemming te komen dan het zien van deze voorstelling!
 
Over het Kerstspel 2014:
 
Ook dit jaar presentaart het Nieuw Amsterdams Kinderkoor natuurlijk weer het Kerstspel: een geregisseerde voorstelling met historisch Nederland Kerst- en Adventsrepertoire, gearrangeerd door Ton Koopman en Erik van Nevel. Uitvoerenden: de leerlingen van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, in de leeftijd vier tot en met éénentwintig jaar, en Holland Baroque Society, allen onder leiding van Erik van Nevel. Parels uit de Nederlandse muziekgeschiedenis worden omgetoverd tot modern muziektheater. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Eén van de foto's die ik vorig jaar tijdens het Kerstspel had gemaakt is nu gebruikt voor de poster. Mijn foto hangt nu dus door heel Amsterdam en verschijnt in verschillende kranten, hoe leuk!
 
Kijk mee naar de rest van de foto's van het Kerstspel 2013: 
 


 
 
 

 
In de Telgraaf van donderdag 11 december:

Ook dit jaar zal ik weer fotograferen tijdens de 4 (!) voorstelling van het Kerstspel. Volgens mij zijn alle voorstellingen (bijna) uitverkocht, maar voor tickets kan je kijken op de site van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor.